Untitled-1-Recovered

De vijfde en tevens laatste invulling van #InspirerendGeluk is de omgekeerde bucketlist. Hoewel we vaak bezig zijn met wat we graag willen doen (of hebben), besteden we minder tijd aan dat wat wel allemaal al gelukt is. Iets wat je ook gewoon mag benoemen!

Beschrijf wat je allemaal al ondernomen hebt en waar je trots op bent. Welke dingen springen er voor jou uit? Een terugblik op dingen waar je trots op kan zijn, ipv de algemene wat-wil-ik-nog-bereiken-lijstjes. Omdat je trots mag zijn op de dingen die je al hebt bereikt!

Helemaal waar, vandaag een lijstje met wat ik wel allemaal heb bereikt. En waar ik trots op probeer te zijn, natuurlijk.

Gerevalideerd

Wanneer mensen mij nu ontmoeten vragen ze zich af waarom ik bepaalde dingen niet kan, maar mensen die mij als kind al kende vragen zich af hoe ik het geflikt heb bepaalde dingen weer wél te kunnen. Ik heb een moeilijk pad moeten afleggen om te komen waar ik nu ben en hoewel ik er altijd aan zou moeten blijven werken, vergeet ik soms al hoever ik gekomen ben! Daar ben ik zeker trots op.

Diploma’s & werkervaringen

Ook deze periodes (school & stage) gingen met veel downs en maar weinig ups. Toch ben ik erg trots op mijn diploma’s, probeer ik te focussen op de leuke tijden die ik gehad heb en denk ik zo nu en dan terug aan alle complimenten die ik heb mogen ontvangen. Vooral het opbouwende kritiek dat ik over heel veel talent beschik, maar dat ik wat minder onzeker zou moeten zijn voordat meerde mensen dit gaan zien vond ik erg mooi. Dit geeft me echt een drive om aan mezelf te blijven werken, hoe moeilijk het soms ook is.

Beginnen met bloggen

Ik begon met bloggen toen ik halverwege mijn middelbare school zat en oh, wat vond ik dat allemaal spannend. Ik wist niks van fotografie, webdesign en was toen nog heel erg perfectionistisch. Ik heb over van alles geschreven, leerde mezelf steeds beter kennen en wist ook steeds beter wat ik wilde. Kortom: ik werd volwassen en mijn blog weerspiegelde die groei.

Studeren

Ja, lieve lezers, daar is ‘ie weer! Studeren komt aardig vaak voor in dit project en ik zal je uitleggen waarom. Het is heel simpel: niemand geloofde erin dat dit mogelijk was. Hoewel er mensen waren die het graag zagen gebeuren, was er toch niet het vertrouwen dat het kon. Ik moest heel veel meningen, inclusief dat van familie, naast me neer leggen om toch de gok te gaan wagen. Helaas kan ik je niet vertellen dat ik het diploma in handen heb, maar hey, look at me now, ik ben er bijna!

Positiviteit

Dit heb ik natuurlijk ook al eerder verteld, ik probeer een positieve instelling te hebben. Ik was altijd al een doorzetter en dat zorgde ervoor dat zaken lukte, maar ik was wel een negatieveling. Sinds een paar jaar, ook dankzij het bloggen, interesseer ik me erg in psychologie. Ik ben gaan lezen, filmpjes gaan kijken en mijn zoektocht was begonnen.

Het lijstje gaat vast nog verder, maar dit zijn zeker de uitblinkers.

Wat staat er hoog op jouw bucketlist? Wat zou je nog willen doen of hebben?