Skip to main content

De vijfde en tevens laatste invulling van #InspirerendGeluk is de omgekeerde bucketlist. Hoewel we vaak bezig zijn met wat we graag willen doen (of hebben), besteden we minder tijd aan dat wat wel allemaal al gelukt is. Iets wat je ook gewoon mag benoemen!

Beschrijf wat je allemaal al ondernomen hebt en waar je trots op bent. Welke dingen springen er voor jou uit? Een terugblik op dingen waar je trots op kan zijn, ipv de algemene wat-wil-ik-nog-bereiken-lijstjes. Omdat je trots mag zijn op de dingen die je al hebt bereikt!

Helemaal waar, vandaag een lijstje met wat ik wel allemaal heb bereikt. En waar ik trots op probeer te zijn, natuurlijk.

Gerevalideerd

Wanneer mensen mij nu ontmoeten vragen ze zich af waarom ik bepaalde dingen niet kan, maar mensen die mij als kind al kende vragen zich af hoe ik het geflikt heb bepaalde dingen weer wél te kunnen. Ik heb een moeilijk pad moeten afleggen om te komen waar ik nu ben en hoewel ik er altijd aan zou moeten blijven werken, vergeet ik soms al hoever ik gekomen ben! Daar ben ik zeker trots op.

Diploma’s & werkervaringen

Ook deze periodes (school & stage) gingen met veel downs en maar weinig ups. Toch ben ik erg trots op mijn diploma’s, probeer ik te focussen op de leuke tijden die ik gehad heb en denk ik zo nu en dan terug aan alle complimenten die ik heb mogen ontvangen. Vooral het opbouwende kritiek dat ik over heel veel talent beschik, maar dat ik wat minder onzeker zou moeten zijn voordat meerde mensen dit gaan zien vond ik erg mooi. Dit geeft me echt een drive om aan mezelf te blijven werken, hoe moeilijk het soms ook is.

Beginnen met bloggen

Ik begon met bloggen toen ik halverwege mijn middelbare school zat en oh, wat vond ik dat allemaal spannend. Ik wist niks van fotografie, webdesign en was toen nog heel erg perfectionistisch. Ik heb over van alles geschreven, leerde mezelf steeds beter kennen en wist ook steeds beter wat ik wilde. Kortom: ik werd volwassen en mijn blog weerspiegelde die groei.

Studeren

Ja, lieve lezers, daar is ‘ie weer! Studeren komt aardig vaak voor in dit project en ik zal je uitleggen waarom. Het is heel simpel: niemand geloofde erin dat dit mogelijk was. Hoewel er mensen waren die het graag zagen gebeuren, was er toch niet het vertrouwen dat het kon. Ik moest heel veel meningen, inclusief dat van familie, naast me neer leggen om toch de gok te gaan wagen. Helaas kan ik je niet vertellen dat ik het diploma in handen heb, maar hey, look at me now, ik ben er bijna!

Positiviteit

Dit heb ik natuurlijk ook al eerder verteld, ik probeer een positieve instelling te hebben. Ik was altijd al een doorzetter en dat zorgde ervoor dat zaken lukte, maar ik was wel een negatieveling. Sinds een paar jaar, ook dankzij het bloggen, interesseer ik me erg in psychologie. Ik ben gaan lezen, filmpjes gaan kijken en mijn zoektocht was begonnen.

Het lijstje gaat vast nog verder, maar dit zijn zeker de uitblinkers.

Wat staat er hoog op jouw bucketlist? Wat zou je nog willen doen of hebben?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 13 Comments

 • Sas schreef:

  Wat een super fijne dingen heb je al bereikt! daar mag je zeker trots op zijn! Daarbij vind ik het super leuk dat je aan dit projectje hebt meegedaan en meedoet met de afsluiting ervan.

  Bedankt voor je mooie en inspirerende invullingen. Met plezier heb ik ze gelezen!

 • Ysanne schreef:

  Leuk zo omgedraaid, weer eens iets anders! Zijn inderdaad dingen waar je trots op mag én moet zijn 🙂

 • Michelle schreef:

  Mooie dingen heb je uitgekozen voor dit laatste onderdeel van het Inspirerend geluk project. Je bent al ver gekomen en dat mag zeker ook wel eens gezien én gezegd worden! Heb je eigenlijk al een idee wat je hierna wilt gaan doen? Daar heb ik volgend mij nog niks over gelezen..

 • Kiss & Make-up schreef:

  Wat een leuk idee is dit! Je mag zeker trots zijn! We vergeten vaak om niet alleen te denken aan wat we nog allemaal willen doen of bereiken, maar ook trots te zijn op wat we al bereikt hebben.

 • Sanne schreef:

  Je komt van ver maar uiteindelijk kom je er wel. Een prachtige omgekeerde bucketlist en sommige dingen wist ik zelfs niet van jouw.

 • Prachtig om te lezen, je mag zo ontzettend trots zijn op jezelf! Je hebt al zoveel bereikt!

 • Hilde schreef:

  Wat mooi dat je terug kijkt op alles wat je hebt bereikt! Daar mag je zeker heel trots op zijn!! 🙂 Echt super knap dat je bent gaan studeren ookal kreeg je zoveel negatieve reacties vanuit de omgeving, echt heel veel respect daarvoor!! 🙂

 • Kirsty schreef:

  Wat mooi zo’n omgekeerde bucketlist! Je mag zeker trots zijn op wat je al hebt bereikt! Ik vind het mooie van deze lijst ook juist dat dit focust op wat je al wel hebt gedaan en niet wat er allemaal nog gebeuren moet/gaat.

 • Morgaine schreef:

  Dit is een absolute mooie lijst en hier bijna vergelijkbaar qua gezondheid 😉

  En wat zou ik nog willen doen, ja dat heb ik ook al meerdere malen vertelt, ik vind het zagen nu ondertussen maar Sutherland County bezoeken dus, hahaha

  X

 • Jeapiebel schreef:

  Goed gezegd, ik heb inderdaad wensen om nieuw doel te bereiken of nieuwe ding te hebben. Terwijl ik juist minder tijd heb voor wat ik al leuk vind en heb. Dingen dat je kunt en hoever je bent gekomen zijn zeker belangrijk en daar mag je oprecht trots zijn op jezelf! En ook op je diploma. 😉
  Je werd volwassen en mijn blog weerspiegelde die groei. Dat vind ik mooi gezegd. Ik wil dat mijn blog ook spiegelbeeld van mezelf is en ik ben aan het uitzoeken, hoe het moet.

 • saskia schreef:

  Als ik dit allemaal zo lees mag je zeker trots zijn op wat je bereikt hebt! Slim zo’n omgekeerde bucketlist.

 • Anne-Sterre schreef:

  Dat is een mooi lijstje, je kunt zeker trots zijn!

 • Els schreef:

  Dat zijn 5 dingen waar je inderdaad heel trots op kunt zijn :-).

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten