Skip to main content

 

Verandering. Verandering is iets waar ik niet altijd even goed mee om weet te gaan, omdat het voor mij ook vaak een hoop onzekerheid met zich meebrengt. Maar verandering zorgt ervoor dat je verder kunt, dat je naar een doel kunt werken, dat je zoveel meer leert kennen dan dat je op dit moment kent. We zijn aangekomen bij deel drie van het project #InspirerendGeluk. Vandaag ga ik het hebben over het volgende:

Beschrijf al je positieve veranderingen die je hebben gemaakt tot de persoon die je nu bent. Wat heb je allemaal meegemaakt wat een positieve uitwerking op je heeft gehad, waardoor je bent gegroeid en de persoon bent geworden die je nu bent. Be the change in the world you want to see.

Vriendschappen

Voor mij de eerste verandering waar ik echt bewust mee bezig was. Op de middelbare school ging ik met mensen om waar ik niet omheen kon, vriendschappen ook met sommige, maar waarvan ik merkte dat we enorm uit elkaar waren gegroeid. Toch probeerde ik nog net zoveel te geven als voorheen, maar dit werkte gewoon niet. Ik vertelde niks meer, had het niet meer naar mijn zin en ik was bekaf. De vriendschap verbreken vond ik moeilijk, maar het was zeker een goede verandering. Je omringen met mensen waar je positieve energie van krijgt is heel belangrijk.

Studeren

Ondanks dat ik nu merk dat dit een vak is waar ik me niet helemaal in kan vinden, is het toch een goede verandering geweest dat ik ben gaan studeren. Ik ben zoveel zelfstandiger geworden! Ik kom meer voor mezelf op, weet beter wat ik wil en ik weet ook beter met bepaalde situaties om te gaan. Het idee dat ik werk aan mijn toekomst vind ik ook heel fijn – al vond ik het wel erg spannend.

Van pessimist naar optimist in opleiding

Ik ben echt een flinke pessimist geweest, van binnen dan, want ik liet het nooit merken. Elke keer dacht ik, zie je wel dit kan ik niet, dit lukt niet, enzovoorts. Nu ben ik me er heel erg van bewust dat negatief denken echt invloed heeft op je doen en laten.

De ik-wil-beter-worden houding

Kijk, ik word nooit meer beter, in de zin van: wat ik heb gaat nooit meer weg. Echter is er wel zoiets als ‘eruit halen wat erin zit’ en daar ben ik momenteel hard mee bezig. Trainen doe ik al heel lang bij de fysiotherapie, maar sinds ik deze houding heb zit er meer vooruitgang in. Ik hou ook veel meer rekening met de hoeveelheid energie die ik heb: eerder zou ik heel de dag doorgaan, om vervolgens dagen daarna helemaal kapot te zijn. Nu stop ik bewust op tijd, zodat ik weet dat ik de volgende dag normaal weer verder kan. Soms heel confronterend, maar oh zo nodig!

En verder zullen er heus nog meer veranderingen en vooral keuzes gemaakt zijn die ervoor hebben gezorgd dat ik hier nu sta.

Kun jij goed met veranderingen omgaan?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 15 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten