Wij als mensen zijn zo hetzelfde, maar ook zo verschillend tegelijkertijd. Hoe we eruit zien, onze namen en verschillende leeftijden zorgen ervoor dat we allemaal anders zijn; toch zijn dit alleen maar uiterlijke kenmerken. Wat zorgt er verder voor dat jij bent wie je bent? Wat maakt jou nou jou? Laatst schreef ik over de eigenschappen die ik kan waarderen. Dit zijn de eigenschappen die mij Angélique maken.

  • Behulpzaamheid. Wanneer ik de mogelijkheid heb om iemand te kunnen helpen, wil ik dit ook doen. Dit is eigenlijk altijd al zo geweest; als kleine Angélique liep ik al op iedereen af met de vraag of ik kon helpen. Al kwam het er niet zo uit hoor.. het klonk meer als jelpen? Ach, ik bedoelde het goed. 🙂
  • Creatief. Hoewel ik dit al vaak genoeg op mijn blog besproken heb, is dit echt een eigenschap die bij mij hoort. Weer zoiets dat altijd al zo is geweest.
  • Perfectionistisch. Hier en hier lees je er meer over; deze eigenschap kun je positief of negatief opvatten. Laten we het erop houden dat dit een eigenschap is waar je aan moet blijven werken.
  • Bescheiden/Verlegen/Stil/Introvert, hoe je het ook wilt noemen. Ik heb genoeg te vertellen (anders had ik geen blog kunnen beginnen!), maar dit komt er vaak niet uit. Ik heb tijd nodig om aan iemand te kunnen wennen.
  • Doorzetter. Gelukkig, dit heeft me ver gebracht met alle gezondheidsproblemen. Wanneer ik aan deze eigenschap denk, moet ik denken aan toen ik nog op de basisschool zat. Ik had zwemles en het lukte me maar niet om te duiken. Op de een of andere manier kreeg ik het keer op keer niet voor elkaar… en dit vond ik zó jammer! Daar waar de anderen gingen spelen (de laatste 10 minuten waren ‘vrij zwemmen’) wilde ik alleen maar oefenen. En op gegeven moment lukte het gewoon. Al mijn klasgenootjes werden erbij geroepen en ik mocht laten zien dat ik zo’n doorzetter was en eindelijk mocht afzwemmen. Ik was zo trots!

Welke 5 eigenschappen (of vaardigheden/gewoontes) maken jou tot wie je nu bent?