Vriendelijk en beleefd zijn tegen de mensen die je tegenkomt, hulpverleners of misschien wel je collega’s; met deze mensen gaan we (dagelijks) om, maar dat betekent nog niet dat we vrienden zijn en lief en leed met elkaar delen. Dit hoeft echter ook niet meteen; vriendschap is tenslotte iets wat moet groeien. Hoewel ik het met meerdere mensen goed kan vinden, zijn er van die eigenschappen of gewoontes die ik erg kan waarderen.

  • Mensen met humor. Oh, niks is zo vervelend als iemand die jouw humor niet begrijpt, of er simpelweg niks aan vind. Humor, mensen aan het lachen kunnen maken en ergens zelf de grap van inzien.. i like it! Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
  • Mensen die interesse of begrip kunnen tonen. Dit vind ik echt een mooie eigenschap; het zorgt ervoor dat anderen zich verbonden en begrepen voelen. Ieder mens heeft dit nodig, hoe fijn is het als iemand het je kan geven?
  • Mensen die rustig van aard zijn. Dit is echt iets wat ik door de jaren heen heb geleerd; ik kan goed opschieten met iemand die rustig van aard is. Niet verlegen, niet stil, maar vooral niet iemand die bovenop je springt en heel direct is. Daar kan ik niet zo goed tegen!
  • Mensen die weten wat ze willen. Heel inspirerend vind ik dat, iemand die gewoon weet wat hij of zij wilt en hier ook voor gaat! Hier krijg ik zelf altijd energie van.
  • En we sluiten af met de belangrijkste en dat zijn mensen die eerlijk zijn. Die broek die je aan hebt is niet mijn smaak, maar hij staat je fantastisch. Dat stukje over zelfreflectie vind ik niet zo goed geschreven/ Als ik een tip mocht geven, ik zou wat meer gaan variëren met woorden. Soms zijn het dingen die je niet wilt horen; het zijn dan juist die dingen die je helpen om te verbeteren. Iemand die eerlijk kan zijn, dat kan ik echt waarderen!

Welke eigenschappen kun jij erg waarderen?