Skip to main content

Untitled-2Oh, hoe graag ik meerdere afbeeldingen had willen gebruiken voor deze blogpost – herinneringen ophalen van vroeger en hoe alles er toen uit zag. Bepaalde dingen zijn helemaal verdwenen en andere dingen zijn zo veranderd dat ze niet meer te herkennen zijn. Dit zijn dingen uit mijn jeugd waar ik veel gebruik van heb gemaakt.

 • Als ik dan een beetje chronologisch te werk wil gaan begin ik natuurlijk met Fox Kids. Jemig, dit stond echt altijd aan hoor! Pokémon was een grote favoriet van mij, maar ik keek ook genoeg andere tekenfilms. Misschien een apart blogje waard? Een deel #2 Vroegah.
 • De allereerste computer die wij in huis hadden was echt een bakbeest. Hij stond in de woonkamer en ik vond het allemaal erg interessant. Wanneer ik nu Windows 98 vergelijk met mijn huidige systeem.. wat is er toch veel digitaal geworden! Niet veel later kwam Windows XP.
 • Messenger, MSN, oh wat was dit toch een ding! De foto, nam en zelfs de status, alles werd nauwkeurig bijgehouden. Op gegeven moment kon je het scherm een kleurtje geven en je eigen smiley’s toevoegen. Ja, ik heb heel wat gesprekken gevoerd met dit programma.
 • Ik was laat met de telefoon, maar toen ik er eenmaal een had vond ik hem helemaal geweldig. Ik had zo’n dik dichtklap ding, maar ik was er blij mee hoor! Op gegeven moment kreeg ik bluetooth.. Kon ik eindelijk mijn foto’s gelijk met een ander delen. Aansluiten aan de computer hoefde dan ein-de-lijk niet meer. Dan te bedenken dat ik het nu binnen een klik met heel de wereld kan delen!
 • Sims, hier heb ik echt uren mee door gebracht. Man, man, man, wat vond ik het een klus om de baby levend te houden. Ja, ik was echt een serieuze speler haha. Maar even over de Sims gesproken, het vierde deel vind ik zo’n tegenvaller!
 • Hyves, naar mijn mening de voorloper van Facebook. Spelletjes spelen met m’n vrienden, mijn profiel telkens in een nieuw thema en de vele krabbels die ik heb ontvangen. Hyves vond ik ook altijd erg leuk met de smiley’s die ze hadden.

Wat komt er het eerste bij jou naar boven wanneer ik vraag naar vroeger?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 16 Comments

 • Charlotte schreef:

  Oh wat en leuk idee zeg!! Ik word altijd blij als ik dat soort dingen van vroeger zie. Goed bedacht.

  xoxo

  Charlotte

 • Sandra schreef:

  Jaaaaa allemaal zo herkenbaar! Pas kwamen mijn vriend en ik er achter dat Pokémon op Netflix staat. Whuh? Haha!

 • Sanne schreef:

  Heel herkenbaar, vooral de sims 1 heb ik uren gespeeld. Alles in richten en ze laten werken. Ik wou dat grote huis hebben, haha. (Dat kasteeltje)

  oh msn, uren chatten met die ene knappe hunk. Heel herkenbaar. 🙂

 • Ysanne schreef:

  Oehhh wat een nostalgie is dit! FOX kids was echt da bomb, ben toen nog naar zo’n dag geweest in Ahoy. En die samsung haha, super leuk om te zien!

 • Marlies schreef:

  Zo leuk altijd zulke posts met dingen van vroeger. Zeer herkenbaar!

 • Els schreef:

  Wow, wat herkenbaar. Eigenlijk ken ik alles. Ik heb echt uren gemsnd :-).

 • Sas schreef:

  Ja echt nostalgie haha. Soms mis ik die goede oude tijd…

 • Vlijtig Liesje schreef:

  Oh wat leuk! Ik word helemaal nostalgisch. Ik had echt zo: ‘Oh ja!’ Vooral by hyves!

 • Michelle schreef:

  Msn heb ik ook erg veel achter gezeten. Apart eigenlijk, want je zag je vrienden/vriendinnen heel de dag op school en na schooltijd kroop je weer achter dat ding hihi ^^ Sims heb ik nooit echt gedaan, wel heb ik een dierentuin, safari park en pretpark gebouwd. Oh én Pokémon! Daar was ik echt helemaal gek van!

 • Elaintje schreef:

  Ik moest meteen denken aan cassettebandjes en platenspelers haha. Ik ben ietsjes ouder dan jij. Wel altijd leuk om terug te kijken op al die dingen die veranderd zijn.

 • Dina schreef:

  AAAAH JAAA alles op het moodboard is leuk! Ik heb me ook altijd heel erg vermaakt met de Sims, maar bijvoorbeeld ook met Rollercoaster. Ik had ook een SNES, dat was ook echt geweldig.

 • Kimberly schreef:

  MSN! Dat is lang geleden.

 • kim schreef:

  Het is zo leuk om aan vroeger te denken he! Ik wilde hier ooknog een blogje over schrijven 🙂

 • Morgaine schreef:

  De komst van de cd speler me cd’s oh gosh, zelfs de video was al wereldwijd heel wat toen dat kwam, dat we films konden huren of zelf een band konden maken met home video’s dus, en msx computer van mijn ex man, toen nog verkering natuurlijk, eerste kennismaking met een computer, maar ook de allereerste spelcomputer met enorme casettes van Philips nog ver voor de Nintendo kwam, hahahaha

  Dat kun jij je niet eens meer voorstellen, dat de pc of laptop of zelfs DE mobiel er niet was toen ik in mijn jeugd zat, toen de mobiel kwam, de eerste voor iedereen zullen we maar zeggen, was toen ik al volwassen was en serieus, toen die kwamen, was de discussie nog heel groot vanaf welke leeftijd geef jij je kind ene mobiel, onverantwoord om dat al op jonge leeftijd te doen….

  X

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten