Untitled-2Oh, hoe graag ik meerdere afbeeldingen had willen gebruiken voor deze blogpost – herinneringen ophalen van vroeger en hoe alles er toen uit zag. Bepaalde dingen zijn helemaal verdwenen en andere dingen zijn zo veranderd dat ze niet meer te herkennen zijn. Dit zijn dingen uit mijn jeugd waar ik veel gebruik van heb gemaakt.

  • Als ik dan een beetje chronologisch te werk wil gaan begin ik natuurlijk met Fox Kids. Jemig, dit stond echt altijd aan hoor! Pokémon was een grote favoriet van mij, maar ik keek ook genoeg andere tekenfilms. Misschien een apart blogje waard? Een deel #2 Vroegah.
  • De allereerste computer die wij in huis hadden was echt een bakbeest. Hij stond in de woonkamer en ik vond het allemaal erg interessant. Wanneer ik nu Windows 98 vergelijk met mijn huidige systeem.. wat is er toch veel digitaal geworden! Niet veel later kwam Windows XP.
  • Messenger, MSN, oh wat was dit toch een ding! De foto, nam en zelfs de status, alles werd nauwkeurig bijgehouden. Op gegeven moment kon je het scherm een kleurtje geven en je eigen smiley’s toevoegen. Ja, ik heb heel wat gesprekken gevoerd met dit programma.
  • Ik was laat met de telefoon, maar toen ik er eenmaal een had vond ik hem helemaal geweldig. Ik had zo’n dik dichtklap ding, maar ik was er blij mee hoor! Op gegeven moment kreeg ik bluetooth.. Kon ik eindelijk mijn foto’s gelijk met een ander delen. Aansluiten aan de computer hoefde dan ein-de-lijk niet meer. Dan te bedenken dat ik het nu binnen een klik met heel de wereld kan delen!
  • Sims, hier heb ik echt uren mee door gebracht. Man, man, man, wat vond ik het een klus om de baby levend te houden. Ja, ik was echt een serieuze speler haha. Maar even over de Sims gesproken, het vierde deel vind ik zo’n tegenvaller!
  • Hyves, naar mijn mening de voorloper van Facebook. Spelletjes spelen met m’n vrienden, mijn profiel telkens in een nieuw thema en de vele krabbels die ik heb ontvangen. Hyves vond ik ook altijd erg leuk met de smiley’s die ze hadden.

Wat komt er het eerste bij jou naar boven wanneer ik vraag naar vroeger?