Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Moodboard 007: Vroegah

Untitled-2Oh, hoe graag ik meerdere afbeeldingen had willen gebruiken voor deze blogpost – herinneringen ophalen van vroeger en hoe alles er toen uit zag. Bepaalde dingen zijn helemaal verdwenen en andere dingen zijn zo veranderd dat ze niet meer te herkennen zijn. Dit zijn dingen uit mijn jeugd waar ik veel gebruik van heb gemaakt.

 • Als ik dan een beetje chronologisch te werk wil gaan begin ik natuurlijk met Fox Kids. Jemig, dit stond echt altijd aan hoor! Pokémon was een grote favoriet van mij, maar ik keek ook genoeg andere tekenfilms. Misschien een apart blogje waard? Een deel #2 Vroegah.
 • De allereerste computer die wij in huis hadden was echt een bakbeest. Hij stond in de woonkamer en ik vond het allemaal erg interessant. Wanneer ik nu Windows 98 vergelijk met mijn huidige systeem.. wat is er toch veel digitaal geworden! Niet veel later kwam Windows XP.
 • Messenger, MSN, oh wat was dit toch een ding! De foto, nam en zelfs de status, alles werd nauwkeurig bijgehouden. Op gegeven moment kon je het scherm een kleurtje geven en je eigen smiley’s toevoegen. Ja, ik heb heel wat gesprekken gevoerd met dit programma.
 • Ik was laat met de telefoon, maar toen ik er eenmaal een had vond ik hem helemaal geweldig. Ik had zo’n dik dichtklap ding, maar ik was er blij mee hoor! Op gegeven moment kreeg ik bluetooth.. Kon ik eindelijk mijn foto’s gelijk met een ander delen. Aansluiten aan de computer hoefde dan ein-de-lijk niet meer. Dan te bedenken dat ik het nu binnen een klik met heel de wereld kan delen!
 • Sims, hier heb ik echt uren mee door gebracht. Man, man, man, wat vond ik het een klus om de baby levend te houden. Ja, ik was echt een serieuze speler haha. Maar even over de Sims gesproken, het vierde deel vind ik zo’n tegenvaller!
 • Hyves, naar mijn mening de voorloper van Facebook. Spelletjes spelen met m’n vrienden, mijn profiel telkens in een nieuw thema en de vele krabbels die ik heb ontvangen. Hyves vond ik ook altijd erg leuk met de smiley’s die ze hadden.

Wat komt er het eerste bij jou naar boven wanneer ik vraag naar vroeger?

Follow
16 Responses
 • Charlotte
  oktober 27, 2015

  Oh wat en leuk idee zeg!! Ik word altijd blij als ik dat soort dingen van vroeger zie. Goed bedacht.

  xoxo

  Charlotte

 • Sandra
  oktober 12, 2015

  Jaaaaa allemaal zo herkenbaar! Pas kwamen mijn vriend en ik er achter dat Pokémon op Netflix staat. Whuh? Haha!
  Sandra onlangs geplaatst…Video | Maleisië 2015My Profile

 • Sanne
  oktober 12, 2015

  Heel herkenbaar, vooral de sims 1 heb ik uren gespeeld. Alles in richten en ze laten werken. Ik wou dat grote huis hebben, haha. (Dat kasteeltje)

  oh msn, uren chatten met die ene knappe hunk. Heel herkenbaar. 🙂
  Sanne onlangs geplaatst…Wandelen in het MunsterbosMy Profile

 • Ysanne
  oktober 12, 2015

  Oehhh wat een nostalgie is dit! FOX kids was echt da bomb, ben toen nog naar zo’n dag geweest in Ahoy. En die samsung haha, super leuk om te zien!
  Ysanne onlangs geplaatst…DEAR DIARY #9 | CRUISIN’, THE INTERN & EEN KILO SPARERIBSMy Profile

 • Marlies
  oktober 11, 2015

  Zo leuk altijd zulke posts met dingen van vroeger. Zeer herkenbaar!

 • Els
  oktober 11, 2015

  Wow, wat herkenbaar. Eigenlijk ken ik alles. Ik heb echt uren gemsnd :-).
  Els onlangs geplaatst…Strijkkralen #3: Mandala’s makenMy Profile

 • Sas
  oktober 11, 2015

  Ja echt nostalgie haha. Soms mis ik die goede oude tijd…

 • Vlijtig Liesje
  oktober 11, 2015

  Oh wat leuk! Ik word helemaal nostalgisch. Ik had echt zo: ‘Oh ja!’ Vooral by hyves!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Goedkoper online shoppen? Zo doe je dat!My Profile

 • Michelle
  oktober 11, 2015

  Msn heb ik ook erg veel achter gezeten. Apart eigenlijk, want je zag je vrienden/vriendinnen heel de dag op school en na schooltijd kroop je weer achter dat ding hihi ^^ Sims heb ik nooit echt gedaan, wel heb ik een dierentuin, safari park en pretpark gebouwd. Oh én Pokémon! Daar was ik echt helemaal gek van!
  Michelle onlangs geplaatst…GeluksmomentjesMy Profile

 • Elaintje
  oktober 11, 2015

  Ik moest meteen denken aan cassettebandjes en platenspelers haha. Ik ben ietsjes ouder dan jij. Wel altijd leuk om terug te kijken op al die dingen die veranderd zijn.
  Elaintje onlangs geplaatst…TroetelWEEK #35: boswandeling, dictee en kattenwandelingMy Profile

 • Dina
  oktober 11, 2015

  AAAAH JAAA alles op het moodboard is leuk! Ik heb me ook altijd heel erg vermaakt met de Sims, maar bijvoorbeeld ook met Rollercoaster. Ik had ook een SNES, dat was ook echt geweldig.
  Dina onlangs geplaatst…Met de lieve groetjes van mijMy Profile

 • Kimberly
  oktober 11, 2015

  MSN! Dat is lang geleden.

 • kim
  oktober 11, 2015

  Het is zo leuk om aan vroeger te denken he! Ik wilde hier ooknog een blogje over schrijven 🙂
  kim onlangs geplaatst…Amsterdamse bos in de herfstMy Profile

 • Morgaine
  oktober 11, 2015

  De komst van de cd speler me cd’s oh gosh, zelfs de video was al wereldwijd heel wat toen dat kwam, dat we films konden huren of zelf een band konden maken met home video’s dus, en msx computer van mijn ex man, toen nog verkering natuurlijk, eerste kennismaking met een computer, maar ook de allereerste spelcomputer met enorme casettes van Philips nog ver voor de Nintendo kwam, hahahaha

  Dat kun jij je niet eens meer voorstellen, dat de pc of laptop of zelfs DE mobiel er niet was toen ik in mijn jeugd zat, toen de mobiel kwam, de eerste voor iedereen zullen we maar zeggen, was toen ik al volwassen was en serieus, toen die kwamen, was de discussie nog heel groot vanaf welke leeftijd geef jij je kind ene mobiel, onverantwoord om dat al op jonge leeftijd te doen….

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Inspirerend geluk | #Part 3 VeranderingenMy Profile

 • […] Deze blogpost vond ik zo leuk om te maken, dat ik er nu wat dieper op in ga. Ik keek vroeger zoveel (teken)films dat ik nu de meeste gewoon nog uit mijn hoofd ken. En, okay, stiekem vind ik het fijn om weer even terug in het verleden te gaan. Terug naar een tijd dat ik me alleen maar zorgde hoefde te maken wanneer het weer bed tijd was, dat was namelijk echt een ramp, ik keek veel liever een filmpje. Dit waren mijn favorieten. […]

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge