Skip to main content

Saskia is een blogger waar ik alweer heel wat jaartjes over de blogvloer kom en na #PlukHetGeluk is er nu een vervolg project. #InspirerendGeluk focust zich (zoals de naam al zegt) op geluk. Een onderwerp dat mij erg aanspreekt; iedereen geeft er een andere invulling aan, maar we zijn allemaal opzoek naar hetzelfde gevoel.

Het hebben van passies zorgt voor een geluksgevoel; net als het kunnen uitvoeren (bijvoorbeeld je beroep) van je passie. Passie is een groot verlangen naar iets, of grote liefde voor iets. De vraag die ik ga beantwoorden is dan ook: Wat is jouw passie en waarom is dit het precies?

Naamloos

Creatief bezig zijn

Dit is denk ik wel de grootste passie die ik heb, als kleine Angelique was ik altijd al creatief bezig. Mijn poppen en barbies schoof ik regelmatig opzij om te gaan verven, kleuren, tekenen enzovoorts. Toen ik ouder werd ben ik voornamelijk doorgegaan met tekenen & schilderen, op de basisschool mocht ik dan ook wekelijks een grote tekening op het schoolbord maken – dit vond ik echt fantastisch! Nu ben ik ook vooral digitaal bezig met creatief zijn; webdesign, digiscrappen, fotobewerking (fotografie zelf ook) en het maken van logo’s/flyers. Toch kan ik nog steeds genieten van het maken van kaarten (3D), kleuren voor volwassenen, schetsen en vooral schilderen. Wanneer ik niet creatief kan zijn, word ik ook daadwerkelijk chagrijnig.

Leren

Ik ben leergierig en ik vind ook heel veel zaken interessant. Informatie neem ik snel in me op & ik ben altijd degene geweest die vroeg om meer details. Maar hoe zit dit dan? Hoe zit dat dan? En waarom.. Ik kan er lang mee bezig zijn. Tuurlijk heb ik ook vakken op school gehad die ik helemaal niet leuk vond en woordjes of grammatica leren was ook geen favoriet. Maar wanneer ik iets boeiend vind – dan is leren echt een passie.

Mensen helpen

Hiervan was ik me nooit echt bewust dat dit een passie van mij was. Ja, ik hielp altijd iedereen en bood altijd een luisterend oor. Ik vrolijk graag de mensen op met mijn humor – maar een passie? Inmiddels weet ik wel beter. Ik bied mensen graag mijn vertrouwen aan zodat ze bijvoorbeeld hun verhaal kunnen doen, ik help graag mee om een oplossing te vinden. Wanneer ik andere mensen help zoeken naar hun geluk, daar word ik ook gelukkig van.

Naamloos#tbt naar mijn lay-out in 2012!

Schrijven

Hoe kan ik al zolang bloggen wanneer schrijven geen passie van me was geweest? Ik heb al meerdere malen verteld dat ik al een hele lange tijd bezig ben met schrijven – al voor het bloggen schreef ik hele verhalen, maakte ik gedichten en schreef ik in een dagboek. Op de basisschool vond ik ‘opstel schrijven’ heel erg leuk, jammer genoeg kreeg ik dit niet meer op de middelbare school.

Wat betekent geluk voor jou? Ben je op dit moment, as we speak, gelukkig?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 19 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten