Het tweede deel van The Maze Runner serie heet The Scorch Trials; wellicht ken je dit van de trailers die op de televisie te zien waren, want de verfilming is op dit moment in de bioscoop te zien. Een film die ik enorm graag wil gaan bekijken! Ik ben zo benieuwd hoe ze het verhaal hebben verfilmd. Zou het boek wederom beter zijn dan de film?

Waar gaat het over?

Thomas en de rest van zijn groep zijn ondergebracht in een gebouw waar de uitgang geblokkeerd is. Hoewel de Laarders verteld is dat de proeven voorbij waren, is er een nieuwe proef gestart. Allemaal zijn ze geïnfecteerd met een virus dat hun hersenen zal gaan aantasten wanneer ze niet op tijd bij de afgesproken bestemming zullen zijn

Hun reis gaat niet zonder slag of stoot; keer op keer komen ze in een bedreigende situatie terecht. Meerdere Laarders waren al gesneuveld, maar er is geen garantie dat deze proef geen doden zal veroorzaken.

Mijn mening

Het blijft me echt verbazen hoe volwassen het boek is in verhouding met de film. Dit verhaal zet je telkens weer op een ander spoor, net zoals in het eerste deel van deze reeks. Een spannend verhaal, sommigen bestempelen dit boek met de genre romantiek, dit klopt naar mijn mening helemaal niet. Actie/avontuur vind ik beter passen.

Thomas krijgt steeds een stukje geheugen terug, maar hij weet niet wat wél echt gebeurd is en wat een groot verlangen is (dus niet gebeurd is). Daarnaast wordt hij meerdere malen gescheiden van de groep en is het maar de vraag of de rest van de Laarders het wel gaan redden zonder zijn kennis. Geloof me, met deze informatie blijf je zeker doorlezen!

Dit boek krijgt van mij
♥ ♥ ♥

Het boek is onder andere hier te koop.

Spreekt dit verhaal je aan? Welk boek ben jij momenteel aan het lezen?