Positiviteit is als het ware een spier dat je moet trainen om in top vorm te blijven. Met deze gedachte (en omdat we soms even een geheugensteuntje nodig hebben) deel ik op Twitter of Instagram vaak een #littlereminder. Stof om over na te denken of wat extra motivatie om je dag mee te beginnen; hierbij mijn favorieten van de afgelopen tijd.

  • Begrip is het voelen wat een ander denkt, niet het denken wat een ander voelt.

Begripvol kunnen zijn vind ik een mooie eigenschap die een mens kan hebben. Ik geef ook vaak aan; je hoeft er geen voorstelling van te maken hoeveel pijn ik heb of hoe vermoeid ik ben, zolang je er maar begrip voor kunt opbrengen dat het balen is en hiermee rekening kunt houden.

  • Mijn leven is niet perfect. Toch besluit ik om dankbaar te zijn. Dankbaar voor alles wat er wel is en alles wat ik wel heb.

Als je alleen maar kunt zien wat je niet hebt, kun je ook niet waarderen wat je wel hebt.

  • Op een dag is het omslaan van de bladzijde je beste keuze. Er is meer in het boek dan de pagina waar je bleef hangen.

Soms blijven we in een situatie, moment of emotie hangen die ons niet verder brengt. Hoe graag we sommige zaken willen afronden of verbeteren, soms is het beter om er een streep onder te zetten en weer verder te gaan.

  • Gebruik de talenten die je hebt. In het bos zou het heel stil zijn als alleen de best zingende vogels te horen waren.

Je talent mag gezien worden! Je hoeft niet in alles het beste van het beste te zijn

  • Het gras bij de buren lijkt groener. Maar als je de moeite neemt om je eigen gras water te geven, dan wordt het net zo groen.

Het kijken naar anderen en het vergelijken met jezelf is iets wat we allemaal wel een keertje doen (of wat vaker wanneer je niet lekker in je vel zit). Dit lost echter niks op. Probeer naar je eigen situatie te kijken en maak hier het beste van.

Welke quote is op dit moment jouw favoriet?