Skip to main content

Dear future me,

Het is al een tijd geleden dat ik een brief schreef naar mijn zestienjarige ik, maar een brief aan jou heb ik lang uitgesteld. Het verleden is gebeurd en staat vast, maar daar waar jij nu bent, dat moet nog komen, dat kan alle kanten nog op. Soms vind ik dat best een beangstigend idee.

28, jemig, dat lijkt nu nog zo ver weg. Ik hoop dat alles op zijn plaats is gevallen. Dat ik door heb kunnen bijten door deze studie en wellicht een studie heb kunnen doen in iets wat dichterbij mij ligt. Een baan waar het goed gaat, een huisje waar ik het naar mijn zin heb. Ik besef me heel goed dat dit zaken zijn waar ik zelf ook aan zal moeten weken en dat het niet uit de lucht komt vallen, ik hoop dan ook van harte dat je nu terug kunt kijken op hoe je dit nu aan het typen bent en denkt.. Dat heb ik toch allemaal geflikt!

Heb ik inmiddels al een deel onzekerheid van me afgezet? Heb ik angsten overwonnen die me nu tegenhouden bij bepaalde dingen? Ik heb zoveel vragen aan je en eigenlijk zou het een geruststelling zijn om daar nu al een antwoord op te krijgen. Hoewel een geplande route lopen heel aantrekkelijk lijkt, heeft een compleet leeg canvas nog kunnen schilderen ook wel iets.

Het loslaten van zorgen & stress, dat is een advies die je me zal geven. Het heeft geen zin om je constant maar druk te maken over dingen die nog moeten komen, of vast te houden aan zaken die al achter je liggen. En hoe dondersgoed je dat al kunt zeggen, het is nu de tijd om dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Eigenlijk zou ik jou advies moeten geven, maar ik weet niks te vertellen. Wees trots op jezelf en tevreden met wat je hebt.

Ik hoop dat het goed met je gaat, future me, met je gezondheid, maar ook qua geluk. Leuke vrienden, familie om je heen en nog altijd dankbaar voor de kleine dingen in het leven.

I’ll see you soon.

Liefs,

De 22 jarige ik

Wat zou jij tegen je 5 jaar oudere zelf zeggen? En zou je een brief/antwoord van haar (of hem) terug willen krijgen?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 7 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten