Skip to main content

 

Hier kun je lezen dat ik al twee keer ben getagd voor ‘de liebster award’, Suus wilde echter nog meer van me weten en tagde me opnieuw voor deze tag. Thanks Morgaine, je hebt hele interessante vragen verzonnen! Vragen waarbij ik toch even mijn grijze massa moest laten kraken, maar hey, daar heb ik hem tenslotte voor! Op naar de antwoorden.

 • Hoe maak jij jouw dromen waar. Werk jij er actief aan? Of blijft het bij dromen.

Ik ben een echte dromer en ik moet eerlijk zeggen dat een droom lang alleen bij een droom blijft. Vaak blijf ik hangen in onzekerheid: Is dit wel zo’n slim idee?  Moet ik dit nu wel doen? Na een tijdje ben ik het zat en dan denk ik.. ik ga er gewoon voor! Dan kijk ik eerst wat ik ervoor nodig heb. Sparen? Contact leggen? Als ik ergens voor ga, wil ik het ook gelijk goed doen.

 • Een koophuis of een huurhuis en waarom?

Een huurhuis, omdat ik zelf op dit moment niet zou kunnen klussen of repareren.

 • Als jij zou mogen emigreren naar waar ook ter wereld, waar zou je dan gaan wonen, werelddeel, plek of plaats misschien zelfs.

Een warm land, waar ik mooie architectuur kan vinden. Italië zou ik echt prachtig vinden, maar dan zou ik wel de taal moeten gaan leren. Ergens waar ze Engels spreken zou dan wat makkelijker zijn, misschien wel Australië? Ik wil nog zoveel van de wereld zien!

Reizen

 • Gelukkig zijn, kies jij daarvoor of vind jij dat het je overkomt.

Moeilijke vraag! Ik vind dat je zelf voor een deel voor geluk kunt kiezen, door een beroep te kiezen dat bij je past of dingen te doen die je leuk vindt om te doen. Toch zijn er dingen die je niet in eigen hand hebt en met deze zaken zou het je moeten overkomen. Wees tevreden met de kleine dingen en je zult gelukkig zijn, zoals ik geleerd heb van mijn opa.

 • Heb jij groene vingers?

Nee, ik heb echt geen groene vingers. Ik ben gek op bloemen en planten (niet allemaal overigens), maar vraag mij niet om iets ermee te doen… dat overleven ze niet.

 • Fiets jij veel of graag?

Dit ligt echt aan het weer, ik krijg veel last als het koud of vochtig is. Maar wanneer het zonnetje schijnt, vind ik het altijd wel even lekker!

DSC_0120

 • Kook je zelf elke dag? Of ben je van de kant en klare maaltijden.

Ik kan me niets anders herinneren dan zelf elke dag koken. Kant en klaar was voor mijn moeder al een no go en dat heb ik echt van haar overgenomen. Als het even niet anders kan is het natuurlijk wel een optie, maar wij koken liever zelf en vers.

 • Wat heb jij nog nooit gedaan maar zou je wel graag willen doen.

Poeh, dat wordt een lange lijst! Ik ben al een tijd bezig met het ontwerp van een tattoo die ik wil laten zetten, een (verre) reis met een groep vrienden zou ik super tof vinden, meedoen in het proces van het geheel ontwerpen en inrichten van een woning lijkt me ook gaaf. Genoeg dingen die ik graag zou willen doen!

 

 • Wat is jouw lievelingsbloem?

De hibiscus vind ik erg mooi, maar rozen vind ik ook prachtig.

 • Stel je krijgt je absolute droombaan aangeboden met een zeer goed salaris en alles erop en eraan, je kunt voortaan doen wat je wilt, maar… Er wordt van jou gevraagd om te stoppen met bloggen, zou jij dat doen?

Weer zo’n lastige vraag! Ik blog al zolang dat ik me niet meer kan voorstellen om het niet te doen. Maar mijn droombaan.. met alles erop en eraan én een zeer goed salaris. Maar laten we eerlijk zijn, ik ben een webdesigner en daar hoort gewoon bloggen bij. Ja, dan zou ik het wel doen. Dan ben ik binnen no time weer terug op het www!

 • Heb je nog een vraag aan mij, zo ja, vraag het en ik kom als ik er een antwoord op kan geven, deze geven aan jou.

Ik ben best wel benieuwd hoe je omgaat met teleurstellingen en de motivatie vind om door te gaan wanneer alles tegen (lijkt te) zitten?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 10 Comments

 • Cynthiiaa schreef:

  Weet je dame, je moet gewoon een droom in vervulling laten gaan. Hierdoor besef je dat het écht mogelijk is om de droom te leven! Kant en klaar eten is ook niet lekker, vers en zelfgemaakt is het beste! Ik woon nog thuis en mijn moeder maakt ook alles zelf, van jam tot aan brood en oh my. Als ik nu jam eet, dan proef ik alle conserveringsmiddelen en dingen die er niet in horen. :’) Soms gooi ik de handdoek in de ring, voor like 1 of 2 minuten en dan ineens herpak ik mijzelf. Soms duurt het dagen, maar echt opgeven, dat doe ik niet. Ik lees comments om mijzelf op te peppen, ik sluit mij af van de wereld en kijk gewoon even wat series, doe gewoon een totaal ander iets en probeer mijn mind leeg te halen en dan kan ik opnieuw beginnen! Teleurstellingen houd je altijd, je kunt niet iedereen tevreden houden en dat moet je accepteren. 🙂 Leuke tag, je antwoorden zijn ook uniek!

 • Jasmine schreef:

  Je opa klinkt als een wijs man! Als je al zoveel jaren zelf in de keuken staat heb je de kunst vast al geperfectioneerd 🙂

 • Anne-Sterre schreef:

  Leuk om te lezen. Ik ben het helemaal met je eens over het stukje van gelukkig zijn.

 • Wat een leuke vragen + antwoorden.Ik ben nu best wel nieuwsgierig naar het design van je tattoo 😉

 • Els schreef:

  Wat een leuke antwoorden heb ik gegeven! Vroeger wilde ik ook echt graag mijn eigen huisje inrichten. Dat leek me zo gaaf! En dat dat is het kan ik je zeggen :-).

 • kim schreef:

  Leuk om te lezen! Of ik wil fietsen ligt ook aan het weer haha :D. Mooie blog heb je!

 • Kimberly schreef:

  Leuke tag!

 • Morgaine schreef:

  Ohhhh hahahahaha bij de een na laatste vraag, jij speelt vals 😉 Maar wel gaaf dan eigenlijk weer, toch is dit blog persoonlijk natuurlijk en voor werk eventueel bloggen of bijhouden van een blog is totaal anders natuurlijk 😉

  Wat ik ook ontzettend leuk vind om te lezen is dat jij de eerste bent die bewust huurhuis neer zet, hier ga ik binnenkot nog eens over schrijven, want het valt mij op, zelfs in deze tijden dat bijna iedereen nog voor dat kopen gaat…

  En dan jouw vraag aan mij, als alles tegen zit en het lijkt of alles teen blijft zitten, wat dan mijn motivatie is, pffffffff ja dat is ook een hele goede die lastig uit te leggen is.

  Ik heb het nog met regelmaat gehad op verschillende fronten, meestal op geldkwesties, bijv. de Nuon en dan ruim 600 euro bij betalen, je kunt wel een afspraak maken in meerdere maanden maar dan eisen zij minimaal 55 euro pm omdat je het dan binnen een bepaald tijdsbestek moet voldoen, (echt gebeurd) en je hebt maar 25 euro na vaste lasten betalen over… Dus dat lukt je niet, met liefde wil je betalen, maar het gaat niet, wat doe je dan.. hier heb ik bijna een half jaar mijn hoofd over gebroken, gezocht en gezocht, overlegd en noem het maar op, het gaat je wereld beheersen, maar in the end… Toen ik de termijnen wel kon betalen en nul overhield, was ik blij met mijn familie, was ik blij met de stappen die ik zelf had ondernomen om dit op te lossen, en ook, dat ik eindelijk erachter kwam wat het probleem nu eigenlijk was ook, en ben dit gaan monitoren, om dan na nog eens 6 maanden de afrekening te krijgen en ruim 400 euro terug te krijgen… en daarmee werd er verrekkend en was het over.

  In die tussentijd echter, een jaar lang, heb ik vooral boeken gelezen van Louise L. hay bijv. Deepak Chopra, The Secret nog eens opgepakt en anderen boeken met positieve dingen erin die ik allang gelezen had maar bleef lezen en ook schrijven, privé dan, om dan ritueel te verbranden maar ook dagen ingepland waarin ik juist even heel negatief mocht zijn, mij kwetsbaar mocht opstellen, met alle vragen vandien, waarom ik, waar heb ik dit ana verdiend, bladiebla, en het gekke is, juist op die ingeplande dagen dat ik even mocht huilen, janken, stampen en kwaad zijn van mijzelf, werden de mooiste dagen in dat jaar, leuk gezelschap onverwachts, een lief kaartje, berichtje of een leuk gesprek, je kunt het zo gek niet bedenken.

  Verder is het gewoon opstaan, in je hoofd vragen om nieuwe inzichten, eventueel ook voor het slapen gaan en proberen zodra iets even loopt wat de uitkomst ook zal zijn, even loslaten en proberen te genieten en die kleine dingen te blijven zien.

  Ik hoop dat je hier iets mee kunt 😀

  X

  • Angelique schreef:

   Haha ja, ik heb zeker wel vals gespeeld! Maar je hebt gelijk, zakelijk bloggen Is totaal iets anders dan wat ik nu doe. Dan moet je tekst ook goedgekeurd worden door anderen en zit je vast aan een bepaald onderwerp. Dit Is toch veel leuker!

   Over koopwoningen gesproken, dat vraag ik me ook af en ik ben heel benieuwd naar je post hierover!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten