Skip to main content

Tegenwoordig zijn we heel bewust bezig met onze tijd. Door social media laten we graag zien hoe druk we het hebben, hoe plan ik video’s en blogposten zijn razend populair en omgaan met stress is een onderwerp waar we allemaal een les in kunnen gebruiken. Door het hele ‘wees positief en haal het beste uit elke dag’ voelen we een druk om dagelijks iets nuttigs te moeten doen en te presteren. Maar is dit eigenlijk wel reëel?

Ik ben de eerste die toegeeft dat niks om handen hebben of het gevoel hebben niet vooruit te komen heel erg vervelend is. Ik ben zelf meerdere keren blijven steken en ik merkte dat veel mensen dit niet heel goed konden accepteren. Zo maakte ik bijvoorbeeld de keuze om niet in februari te beginnen met mijn studie (dus halverwege het jaar), maar te wachten tot het begin van een nieuw schooljaar. Zonde van de tijd, vonden de meesten, waarom tijd verspillen.

Als ik het doe, dan wil ik het goed doen. Mijn gevoel zei nieuw schooljaar, dus dit was mijn keuze. Dat ik hierdoor een paar maanden stil kwam te liggen en geen overvolle agenda had.. Ja, het was moeilijk. Maar er zijn zoveel meer dingen die waarde geven aan de uren in je dag. Zo kon ik bijvoorbeeld veel tijd doorbrengen met mijn opa die later dat jaar plotseling overleed. Tijd die ik niet gehad had wanneer ik mee wilde gaan in de drukte waarin iedereen zich bevind. Had ik maar naar mijn gevoel geluisterd is iets wat ik meerdere mensen hoor zeggen.

Tijd is iets wat je niet terug krijgt. Een moeilijke gedachte voor iemand die het gevoel heeft vast te zitten en niet vooruit te komen. Mijn tip zou zijn: zorg dat je een doel hebt en werk hier naar toe. Gun jezelf tijd en geniet ook van de kleine dingen. Ja, het gaat inderdaad allemaal snel, maar van haasten is ook niemand gelukkig geworden.

Dus, dagelijkse drukte, is dat nou echt nodig? Tot op zekere hoogte denk ik ja, we willen het gevoel hebben nuttig te zijn, deel uitmaken van de maatschappij is belangrijk voor ons. Geen overvolle agenda hebben en niet te hoeven haasten is echter ook heel fijn.  Genietend van de kleine dingen en onthoud, ook jouw tijd komt.

Wat doe jij als je het gevoel hebt dat je blijft steken?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 9 Comments

 • Michelle schreef:

  Heel herkenbaar, dat vast zitten gevoel heb ik nu heel erg. Maar voor nu kan het niet anders, dus ik leg me er bij neer. Ik zoek afleiding met nieuwe handwerk projecten en probeer meer aandacht te geven aan oude hobby’s, de dieren en aan vriendinnen. Ook probeer ik mijn conditie te verbeteren door weer vaker en langer te gaan wandelen, ook niet zo gemakkelijk als gezegd.

 • Morgaine schreef:

  Tijd bestaat niet, is het eerste wat ik denk als ik eens vast kom te zitten in tijd. En dan bedoel ik een soort van stil stand, die heb ik ook weleens, je wilt vooruit en het lukt even niet, je lijkt elke dag met hetzelfde bezig of juist met niets. Wat doe ik dan, dan blijf ik toch bezig, ga schrijven, schrijf op wat ik voel, denk, en blijf dat doen tot ik de oplossing of de tijd verder is in tijd en alles ineens weer kan veranderen. Dit duurt soms kort, soms lang en in de tussen tijd, geniet ik inderdaad van de kleine dingen om mij heen.

  Blijf ik doen wat ik elke dag al doe en kan slechts hopen dat de tijd mij snel antwoorden zal geven, maar het idee, dat tijd niet bestaat, tijd is van alle tijden 😉 Maakt wel dat ik vaak positief blijf, want het kan ook radeloos maken zo’n rare periode en ik bedenk mij altijd, dat ik ergens ga zitten lachen om mijzelf en die tijd, dat ik even stil stond. Alles heeft zo zijn redenen.

  PS, mijn tag staat er die ik van jou kreeg 😉

  X

 • Prachtig geschreven! Tijd is relatief. Je weet niet hoeveel je hebt, maar toch kijken we heel vaak alleen maar naar de toekomst. Het is belangrijk om ook te genieten van de momenten van nu.

 • Els schreef:

  Tijd is toch een ruim begrip, jouw tijd! Doe wat voor jou goed voelt! Zo heb ik gekozen om het eerste jaar van een studie gewoon te volgen terwijl ik in de tweede mocht instromen. En dat was een goede keuze.

 • Kim schreef:

  Heel erg herkenbaar. Helaas weet ik niet zo goed hoe ik uit het ‘vastzitten’ moet komen op dit moment. Jammer!

 • Sas schreef:

  Oh dit is wel herkenbaar deels. Gelukkig heb ik nu juist niet meer het gevoel te blijven steken, ben dus op de goede weg 🙂

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten