Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Bookescape Saturday: The Maze Runner van James Dashner

The Maze Runner is een film die nu in de bioscopen draait. Hoewel ik me vermaakt hebt tijdens het kijken van de film, vind ik het wel een groot nadeel dat alle leeftijden welkom zijn. Heel veel onderdelen die het verhaal zo origineel maken zijn eruit gehaald en hierdoor kan ik echt heel cliche zeggen: het boek is echt véél beter dan de film.

Waar gaat het over?

De zestienjarige Thomas word via een goederenlift een labyrint ingestuurd. Op het labyrint zijn allemaal andere jongens aanwezig die hetzelfde probleem hebben als Thomas: hun geheugen lijkt helemaal gewist te zijn. Ze kunnen functioneren, maar hebben totaal geen herinneringen meer. Ze hebben maar één taak: levend uit het labyrint ontsnappen.

Echter zijn ze al twee jaar bezig om een uitweg te vinden. Het labyrint veranderd elke nacht, dus een route naar de buitenwereld vinden is elke dag een nieuwe opgave. Daarnaast leven er organismen in deze eindeloze gangen die je niet tegen wilt komen, ze laten namelijk niks van je heel.

Mijn mening

Het boek speelt echt een spelletje met je hoofd: hoe zit dit en wie zit hierachter? Daarnaast: is het wel waar wat ze zeggen? Je wordt heel vaak op het verkeerde been gezet. Door de vele details die gegeven worden kun je ook heel goed met de personages meeleven en dit vind ik persoonlijk wel een must een goed boek.

Dit boek kon ik echt amper neerleggen, steeds kwam er een nieuwe theorie om te ontsnappen en wilde ik weten of het ze ook zou gaan lukken. Voor degene die de film heeft gezien; het einde van de film is niet te vergelijken met het einde in het boek. Momenteel ben ik het tweede boek van deze reeks aan het lezen.

Dit boek krijgt van mij
♥ ♥ ♥

Dit boek is zowel in het Engels als in het Nederlands verkrijgbaar.

Heb jij The Maze Runner al gezien en/of gelezen?

Follow
12 Responses
 • Lieke
  augustus 12, 2015

  Toevallig ben ik nu ook het tweede deel aan het lezen 😀 Ik vond The Maze Runner echt heel gaaf ^^
  Lieke onlangs geplaatst…Tales of XilliaMy Profile

 • Lieke
  augustus 12, 2015

  Is het boek zoveel beter? Ik ben altijd bang het boek te lezen na het zien van de film maar jou recentie heeft me overtuigd. Ben ook zo benieuwd naar het vervolg!
  Lieke onlangs geplaatst…Boek: de 5 talen der liefdeMy Profile

 • Nathalie
  augustus 8, 2015

  Dit boek wil ik nog graag lezen….en nu ik dit heb gelezen al helemaal!
  Liefs Nathalie
  Nathalie onlangs geplaatst…Zware chemokurenMy Profile

 • Bianca
  augustus 5, 2015

  Ik ben nu nog bezig met divergent 2 te lezen maar na 3 ga ik maze runner ook beginnen, hoewel ik ook al de film heb gezien. Ben benieuwd 🙂

 • Els
  augustus 5, 2015

  Je maakt me nieuwsgierig.
  Els onlangs geplaatst…Foto’s van de maand #15: Juli 2015My Profile

 • kim
  augustus 4, 2015

  De film is zooo tof! Dit boek wil ik ook nog lezen!
  kim onlangs geplaatst…My Life in Weekly Pictures #46My Profile

 • Michelle
  augustus 4, 2015

  Ik heb de film gezien en moet zeggen het einde had ik niet verwacht. Aan de ene kant vond ik het een erg mooie film en aan de andere kant mocht het wel iets ‘volwassener’ zijn.
  Michelle onlangs geplaatst…Bloemenpracht | RozenMy Profile

 • debby
  augustus 4, 2015

  Ik heb de film nog niet gezien en het boek ook nog niet gelezen. De film wil ik zeker binnenkort kijken
  debby onlangs geplaatst…Hoe ik mijn couperose verdoezelMy Profile

 • Kimberly
  augustus 4, 2015

  Ik heb de film nog niet gezien, maar ik ga zeker eerst beginnen met het boek!

 • Monique | WritingMonique
  augustus 4, 2015

  Ik hoor heel veel goede dingen over dit boek (en de film!), ik ben heel benieuwd!
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…DIY Fruit Salade BoekenleggersMy Profile

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge