The Maze Runner is een film die nu in de bioscopen draait. Hoewel ik me vermaakt hebt tijdens het kijken van de film, vind ik het wel een groot nadeel dat alle leeftijden welkom zijn. Heel veel onderdelen die het verhaal zo origineel maken zijn eruit gehaald en hierdoor kan ik echt heel cliche zeggen: het boek is echt véél beter dan de film.

Waar gaat het over?

De zestienjarige Thomas word via een goederenlift een labyrint ingestuurd. Op het labyrint zijn allemaal andere jongens aanwezig die hetzelfde probleem hebben als Thomas: hun geheugen lijkt helemaal gewist te zijn. Ze kunnen functioneren, maar hebben totaal geen herinneringen meer. Ze hebben maar één taak: levend uit het labyrint ontsnappen.

Echter zijn ze al twee jaar bezig om een uitweg te vinden. Het labyrint veranderd elke nacht, dus een route naar de buitenwereld vinden is elke dag een nieuwe opgave. Daarnaast leven er organismen in deze eindeloze gangen die je niet tegen wilt komen, ze laten namelijk niks van je heel.

Mijn mening

Het boek speelt echt een spelletje met je hoofd: hoe zit dit en wie zit hierachter? Daarnaast: is het wel waar wat ze zeggen? Je wordt heel vaak op het verkeerde been gezet. Door de vele details die gegeven worden kun je ook heel goed met de personages meeleven en dit vind ik persoonlijk wel een must een goed boek.

Dit boek kon ik echt amper neerleggen, steeds kwam er een nieuwe theorie om te ontsnappen en wilde ik weten of het ze ook zou gaan lukken. Voor degene die de film heeft gezien; het einde van de film is niet te vergelijken met het einde in het boek. Momenteel ben ik het tweede boek van deze reeks aan het lezen.

Dit boek krijgt van mij
♥ ♥ ♥

Dit boek is zowel in het Engels als in het Nederlands verkrijgbaar.

Heb jij The Maze Runner al gezien en/of gelezen?