Als ik het over ergernissen heb (wat ik niet te vaak doe, want, hallo positiviteit), dan gaat het meestal over offline ergernissen. Zoals bijvoorbeeld ergernissen als studente of webdesigner. Maar.. een groot deel van mijn tijd gaat ook op aan het grote www en online wereld. En hoe leuk het allemaal ook is, dit vind ik toch wat minder.

  • Facebook. Wat een hoop gedoe rondom deze website (of app)! Heb je gezien wat Pietje heeft gedaan… Jantje krijgt zoveel likes.. Waarom liked hij mijn foto niet en die van jou wel?! Het stoppen met vergelijken wordt voor sommigen zo wel heel moeilijk. Als je er niet tegen kan, gebruik het dan niet!
  • Bloggers of Youtubers die ineens van de aardbodem verdwijnen, like.. mag ik tenminste weten waar je ineens heen bent en of je terug komt?! Het is net een spannende thriller zonder het einde te kunnen lezen. #frustratie
  • ‘Log in om het artikel verder te kunnen lezen’ Nee, laat maar, ik log niet in. Ik snap de gedachte hierachter hoor, maar ik vind het zó irritant!
  • Naam, e-mail, website en reactie vind ik stiekem wel genoeg. Ik begrijp al die anti-spam dingen, maar ze maken het er niet leuker op. Ik wil niet die afbeeldingen met taarten aanklikken of 100 keer een code proberen omdat ik het verschil niet zie tussen S en 5!
  • Geen e-mail of bericht terug krijgen van iemand die wel altijd gelijk een antwoord van jou verwacht. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden.
  • Alles lijkt altijd maar updates te hebben. Als het niet uitkomt, dat ruiken ze blijkbaar.
  • Een woord: reclame.

Welke online ergernissen heb jij?