Skip to main content

Neregeb jiz taw ra amneiz nesnem tawt einno otki. Of in spiegelbeeld: Ik toon niet wat mensen zien maar wat zij begeren. De Spiegel van Neregeb is de spiegel die je onder andere ziet in het eerste deel van Harry Potter. Hij laat misschien niet de pure waarheid zien, maar hij laat wel zien waar je het meest naar verlangt.

Dear Mirror of Erised,

Hoewel je mij geen kijkje in de toekomst geeft, toon je mij wel mijn wensen voor de toekomst. Deze spreek ik echter nooit uit, puur om mezelf niet teleur te hoeven stellen. Of om geen kritiek te ontvangen dat ik er niet hard genoeg voor werk. Maar hoe meer keuzes er gemaakt moeten worden, hoe meer ik ga nadenken over wat ik echt wil. Die wensen waren er altijd al hoor, verstopt onder de realiteit.

Wat je me laat zien is een persoon die lekker in haar vel zit en zichzelf kan accepteren. Die zich niet zoveel zorgen meer maakt over hoe moet dit nou en hoe moet dat nou, maar alles beter een plekje weet te geven. Een persoon die bezig is in een vak waar ze haar creativiteit in kwijt kan en waar ze voldoening uit haalt. Kortom een persoon dat ondanks de beperkingen alles eruit haalt wat erin zit. Dit kan overigens op vanalles van toepassing zijn. Elke keer zal er iets anders op haar pad komen.

Ik hoop meer familie om haar heen te zien; met ieder een eigen leven, een eigen verhaal, maar toch een geheel met elkaar kunnen vormen. Echte vrienden, gezondheid en geluk.

Misschien had je verwacht om verre reizen, een groot huis en veel geld op de bank te zien. Het winnen van de lotto, misschien wel trouwen met een rijke man? Maar nee, een goede basis en tevreden zijn met kleine dingen, dat is wat je echt ziet.

Bedankt voor dit kijkje van mijn spiegelbeeld. En de motivatie om keuzes te maken die gemaakt moeten worden.

Veel liefs

Wat zou jij zien wanneer je in deze spiegel kijkt?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 6 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten