In deze blogpost vertelde ik over de dingen waarin perfectionisme me tegen heeft gezeten. Aangezien ik wat vaker ergens een positieve draai aan probeer te geven, ga ik je vandaag vertellen in welke zaken perfectionisme mij geholpen heeft. Perfectionistisch zijn heeft me de volgende dingen gebracht.

  • Het heeft ervoor gezorgd dat ik een aantal extra projecten mocht doen op de middelbare school. Omdat alles goed tot in het detail was uitgewerkt, mocht ik steeds meer verantwoordelijkheid op me nemen. Zo heb ik een projectweek georganiseerd en ben ik met een fonds gaan praten voor een geldbedrag dat ik nodig had.
  • Ik heb altijd veel complimenten gehad over mijn werk. Ik stop veel tijd in mijn werk, zorg dat het er verzorgd uitziet en.. eerlijk? Ik ben een hele tijd bezig om eventuele fouten te verbeteren. Opnieuw, opnieuw, opnieuw. Soms ken ik een tekst letterlijk uit mijn hoofd!
  • Ik verbeter mezelf steeds opnieuw. Zelfreflectie? Done. Ik weet altijd wel iets te verbeteren en hierdoor heb ik ook veel nieuwe ideeën. Zeker in een creatief vak kunnen mensen dit waarderen.
  • Ik ben altijd op tijd met opdrachten. Laten we eerlijk zijn, ik ben lang bezig met steeds opnieuw nakijken. Dus ik moet ook wel op tijd met een opdracht beginnen.
  • Ik houd er niet van om half werk te doen. Als ik ergens aan begin dan wil ik het ook afmaken. Op een goede, niet afgeraffelde manier.

Welke eigenschap brengt jou verder?