Ik heb veel sieraden (gehad). Ik vind het leuk om ze zelf te kopen, maar ik krijg ze ook vaak van familie of vrienden voor bijvoorbeeld mijn verjaardag. En hoewel ik alles wat ik krijg bijzonder vind, zijn er paar items die een speciaal plekje bovenaan mijn lijstje hebben. Items waar een verhaal achter zit en waar ik uren over door zou kunnen praten. Wat ik echter niet doe hoor.

DSC_0013

Mijn allereerste sieraad kreeg ik van mijn oma, ik had er een bijpassend armbandje bij. Het lieveheerstbeestje was eigenlijk rood, dat is door de jaren heen versleten. Mijn oma is een paar maanden na mijn geboorte overleden na een hele lange tijd ernstig ziek te zijn geweest. Ondanks dat ze zo ziek was, was ik alleen maar bij mijn oma. Ze kon me echt niet loslaten! Ze verwende me continu met spullen en vooral enorm veel liefde.

DSC_0017

Mijn opa kwam in de tijd dat ik examens moest gaan doen thuis met deze broche. Een klavertje vier voor het geluk gevuld met roze en paarse steentjes. Zo bijzonder vind ik het als mensen zo meeleven met waar jij mee bezig bent.

DSC_0010

Ik heb pas op een latere leeftijd mijn oorbellen laten schieten (eigenlijk heel vroeg maar die moesten bij de eerste hulp verwijderd worden) en dit waren zilveren ringetjes. Kort daarna was ik jarig en kreeg ik mijn eerste zilveren sieraad, namelijk dit armbandje met dolfijnen. Vroeger was ik, zoals zoveel andere meiden, dol op dolfijnen en hier begon mijn verzameling van sieraden. Thanks mom!

DSC_0007

Dit bedelarmbandje heb ik ook van mijn opa gehad. We waren op vakantie en ik zat ik een periode dat ik het heel moeilijk vond om mijn energie te verdelen. Ik moest dan ook regelmatig zeggen dat ik in het vakantiehuisje bleef. Mijn opa kwam terug met een zilver armbandje en hij had zorgvuldig alle bedels bekeken en er voor mij een paar uitgezocht. Onder andere mijn leeftijd, 18, een mooie vlinder (omdat ik daar gek op ben) en een roosje. Later ben ik terug gegaan om nog een paar bedels bij te kopen, waaronder een kat. Eigenlijk alles wat ik toen belangrijk vond hangt aan dit armbandje. Het laatste tastbare cadeau wat ik van mijn opa gehad heb, dus ook gewoon een bijzonder item.

Heb jij een sieraad waar een (voor jou) bijzondere betekenis achter zit?

Angelique

Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

15 Comments

 • Michelle schreef:

  Wat een mooie sieraden en wat een bijzondere betekenissen! Grappig, dat dolfijnen armbandje heb ik ook gehad.Ik was ook helemaal gek op dolfijnen, had een heuse dolfijnen kamer! Ik heb veel sieraden,maar eigenlijk hebben die niet echt een betekenis. Behalve mijn verlovings- en trouwring dan 😉

 • Eline schreef:

  Prachtige sieraden, vooral de broche is echt schitterend. Ook mooi dat er achter elk sieraad aan bijzondere betekenis zit.

 • Mooie sierraden en wat mooi dat het zo’n prachtige betekenis heeft 🙂 Ik heb zelf een keertje een armbandje gekregen van mijn vriend. Dit heeft voor mij een heel bijzondere betekenis.

 • Els schreef:

  Sieraden die je krijgt zijn vaak bijzonder. Ik heb een ring gehad met mijn eindexamen :-).

 • Kim schreef:

  Ahhh ik zie echt al voor me hoe je opa nadenkt om je iets te geven! Super lief 🙂

 • Kiss & Make-up schreef:

  Het is zo mooi als een juweel een verhaal of een betekenis heeft.

 • Manon schreef:

  Wat een prachtige sieraden met een mooie betekenis !

 • Morgaine schreef:

  Wauw hoe prachtig en ja ik ben er meer dan bekend mee, ik heb ook best wel wat sieraden, maar naar de tijd van nu, niet echt heel veel, maar wat ik heb, heeft allemaal een verhaal en een betekenis voor mij.

  Iets wat voor anderen misschien moeilijk te begrijpen is als ze diva willen zijn, dat ik elke dag in verschillende periodes weleens wissel maar niet vaak, zo ook, kan ik al mijn sieraden met emotionele band en waarde en het verhaal altijd blijven dragen, ik kan er mee douchen, zwemmen en ga zo maar door, behalve mijn zilveren horloge welke ik kreeg voor het halen van mijn examens van mijn opa en oma 😉 Deze draag ik al heel lang niet meer, maar wordt gekoesterd, en het waarom? Omdat ik zo dom ben geweest om hem nu al een aantal keren in de wasmachine mee te wassen, in de keuken of tijdens schoonmaken af had gedaan en dan in mijn broekzak had gestopt, er moet dus een nieuw uurwerk in, ooit komt dat wel weer een keertje 😉 Gelukkig is dat timeless.

  X

 • Kimberly schreef:

  Het bedelarmbandje is echt prachtig zeg.

 • Dina schreef:

  Wauw, wat een mooie sieraden met mooie betekenissen inderdaad. Het klavertje vier vind ik heel bijzonder.

 • Elaintje schreef:

  Wat leuk om daar op deze manier bij stil te staan. Ik raakte vroeger altijd alles kwijt dus ook mijn sieraden.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten