Skip to main content

Ik heb veel sieraden (gehad). Ik vind het leuk om ze zelf te kopen, maar ik krijg ze ook vaak van familie of vrienden voor bijvoorbeeld mijn verjaardag. En hoewel ik alles wat ik krijg bijzonder vind, zijn er paar items die een speciaal plekje bovenaan mijn lijstje hebben. Items waar een verhaal achter zit en waar ik uren over door zou kunnen praten. Wat ik echter niet doe hoor.

DSC_0013

Mijn allereerste sieraad kreeg ik van mijn oma, ik had er een bijpassend armbandje bij. Het lieveheerstbeestje was eigenlijk rood, dat is door de jaren heen versleten. Mijn oma is een paar maanden na mijn geboorte overleden na een hele lange tijd ernstig ziek te zijn geweest. Ondanks dat ze zo ziek was, was ik alleen maar bij mijn oma. Ze kon me echt niet loslaten! Ze verwende me continu met spullen en vooral enorm veel liefde.

DSC_0017

Mijn opa kwam in de tijd dat ik examens moest gaan doen thuis met deze broche. Een klavertje vier voor het geluk gevuld met roze en paarse steentjes. Zo bijzonder vind ik het als mensen zo meeleven met waar jij mee bezig bent.

DSC_0010

Ik heb pas op een latere leeftijd mijn oorbellen laten schieten (eigenlijk heel vroeg maar die moesten bij de eerste hulp verwijderd worden) en dit waren zilveren ringetjes. Kort daarna was ik jarig en kreeg ik mijn eerste zilveren sieraad, namelijk dit armbandje met dolfijnen. Vroeger was ik, zoals zoveel andere meiden, dol op dolfijnen en hier begon mijn verzameling van sieraden. Thanks mom!

DSC_0007

Dit bedelarmbandje heb ik ook van mijn opa gehad. We waren op vakantie en ik zat ik een periode dat ik het heel moeilijk vond om mijn energie te verdelen. Ik moest dan ook regelmatig zeggen dat ik in het vakantiehuisje bleef. Mijn opa kwam terug met een zilver armbandje en hij had zorgvuldig alle bedels bekeken en er voor mij een paar uitgezocht. Onder andere mijn leeftijd, 18, een mooie vlinder (omdat ik daar gek op ben) en een roosje. Later ben ik terug gegaan om nog een paar bedels bij te kopen, waaronder een kat. Eigenlijk alles wat ik toen belangrijk vond hangt aan dit armbandje. Het laatste tastbare cadeau wat ik van mijn opa gehad heb, dus ook gewoon een bijzonder item.

Heb jij een sieraad waar een (voor jou) bijzondere betekenis achter zit?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 15 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten