Skip to main content

The Theory of Everything | Jaar – 2014 | Speelduur – 123 minuten | Genre – drama | Eddie Redmayne – Felicity Jones – David Thewlis

Stephen Hawking, een nerderige twintiger die bijzonder intelligent is, staat aan het begin van zijn leven als succesvol natuurkundige. Hij heeft een paar vrienden waar hij mee omgaat en ondanks dat hij heel erg goed is in zijn vak, valt hij verder niet zo heel erg op. Totdat hij Jane ontmoet,een meisje die kunst studeert. Stephen is erg gelukkig, totdat hij uit het niets voor de school in elkaar zakt.

Een neurologische aandoening genaamd ALS word bij Stephen geconstateerd en dit zet zijn leven op z’n kop. Doktoren geven hem 2 jaar. 2 jaar te leven. Een aftakelproces waarin je in een hele korte periode steeds minder kan. Jane probeert hem te ondersteunen, maar makkelijk is helaas een ander verhaal.

Trailer The Theory of EverythingIk ben ontzettend onder de indruk van het acteerwerk van Eddie Redmayne, hij heeft alles zo goed neergezet! Een indrukwekkend verhaal die je zeker een keer gezien moet hebben. Fijn dat er steeds meer aandacht is voor neurologische aandoeningen en de daarbij fysieke onmogelijkheden of ongemakken. Ik denk dat er een hoop mensen iets van deze film kunnen leren: voornamelijk begrip en het niet zo snel hebben van een oordeel.

Wel vind ik het jammer dat het verhaal vooral vanaf Jane word bekeken. Hoe zwaar het voor haar is, hoe moeilijk ze het heeft, wat haar mening is. Ik had het verhaal wat meer van Stephen zijn kant willen zien, want dat zal echt niet makkelijk zijn geweest. Ik zou het interessant hebben gevonden om te zien hoe hij zelf die periode uit zijn leven heeft ervaren. Gedachten die hij bijvoorbeeld niet met zijn gezin heeft durven delen op dat moment. Gelukkig krijgen we hier wel een glimp van mee.

Deze film krijgt van mij
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 9 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten