The-Theory-Of-Everything-Images

Jaar – 2014 | Speelduur – 123 minuten | Genre – drama | Eddie Redmayne – Felicity Jones – David Thewlis

Stephen Hawking, een nerderige twintiger die bijzonder intelligent is, staat aan het begin van zijn leven als succesvol natuurkundige. Hij heeft een paar vrienden waar hij mee omgaat en ondanks dat hij heel erg goed is in zijn vak, valt hij verder niet zo heel erg op. Totdat hij Jane ontmoet,een meisje die kunst studeert. Stephen is erg gelukkig, totdat hij uit het niets voor de school in elkaar zakt.

Een neurologische aandoening genaamd ALS word bij Stephen geconstateerd en dit zet zijn leven op z’n kop. Doktoren geven hem 2 jaar. 2 jaar te leven. Een aftakelproces waarin je in een hele korte periode steeds minder kan. Jane probeert hem te ondersteunen, maar makkelijk is helaas een ander verhaal.

Trailer


Ik ben ontzettend onder de indruk van het acteerwerk van Eddie Redmayne, hij heeft alles zo goed neergezet! Een indrukwekkend verhaal die je zeker een keer gezien moet hebben.

Wel vind ik het jammer dat het verhaal vooral vanaf Jane word bekeken. Hoe zwaar het voor haar is, hoe moeilijk ze het heeft, wat haar mening is. Ik had het verhaal wat meer van Stephen zijn kant willen zien, want dat zal echt niet makkelijk zijn geweest.

Deze film krijgt van mij
♥ ♥ ♥ ♥ ♥