Het fijne aan blogger zijn, is dat je een verhaal van jezelf terug kunt lezen. Wat ging er toen door me heen? Wat dacht ik toen? Hoe reageerde ik op bepaalde situaties? En vooral, waar was ik toen mee bezig? Wat was mijn prioriteit? Er wordt gezegd dat wie kijkt naar het verleden, met zijn rug staat naar de toekomst staat. Op dit moment, wil ik gewoon even in het hier en nu zijn. Stilstaan bij zaken waar ik dankbaar voor ben.

In 2013 schreef ik over een project genaamd ‘the thankful project’, een reeks aan vragen die ik beantwoord heb met de ervaring die ik toen had. Inmiddels is er (voor mijn gevoel) veel veranderd en dat vraagt om een nieuwe invulling van deze tag.

  •  #1 A Person

Ik ben een goede vriend van mij dankbaar, omdat hij de afgelopen maanden echt een luisterend oor is geweest. Er zijn meerdere situaties voorgevallen waar ik behoorlijk mee zit en als ik de behoefte heb om het daar met hem over te hebben dan kan dat altijd. Al-tijd. En daarnaast natuurlijk nog steeds de familie die ik om me heen heb!

  • #2 A Role You’ve Played

Een werknemer zijn en bij een team horen. Het grootste deel van 2014 heb ik stage gelopen en heb ik veel complimenten over mijn werk/persoonlijkheid ontvangen. Dit heeft me zeker een boost gegeven en daar ben ik mijn collega’s dankbaar voor.

  • #3 A Place

There is no place like home, of course. Maar ik ben de school dankbaar waar ik mijn studie heb kunnen volgen en ik kan ook steeds vaker genieten van een lekkere wandeling buiten.

  • #4 An Experience

Op gegeven moment ging het steeds slechter op mijn stage. Ik kreeg veel commentaar, het liep niet meer lekker en ik had heel erg het gevoel dat ik niet goed genoeg was. Ik heb in de weken dat het slecht ging geleerd dat kritiek die mensen op jou hebben niet altijd hoeven te kloppen. Het zegt vaak ook iets over de persoon die het tegen je zegt (uiten van frustratie, stress, onmacht).

  • #5 A Talent You Have

Dit is niet veranderd, ik ben er gewoon dankbaar dat ik op verschillende manieren creatief bezig kan zijn.

Wat zijn jouw antwoorden op deze vragen?