Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Dear sixteen-year-old me

Lieve zestienjarige ik,

Je zit op de middelbare school, de tijd is aangebroken om examens te gaan doen en je diploma te gaan behalen. Je werkt hard en je focus is goed presteren. Maar Angélique, dat is niet alles wat er is in dit leven. Je doet al een niveau lager dan dat je aan kan, dus je komt er wel. Een zeven halen is ook prima, het hoeft niet altijd een negen te zijn. Je hoeft niet zo bang te zijn en je rot te voelen. Maar om je gerust te stellen, je cijfers liggen over het algemeen tussen de 7,5 en de 9. Trots was je zeker, maar het heeft je ook veel gekost.

Het wordt de aankomende maanden zwaar voor je, veel situaties zijn nieuw en je weet niet zo goed hoe je ermee om moet gaan. De school waar je altijd graag naar toe ging veranderd in een school waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. Je leert mensen van een andere kant kennen en je zult bepaalde vriendschappen vaarwel zeggen. Je gelooft het nu nog niet, maar er is een einde aan deze situatie. Het klopt wat ze zeggen, het wordt beter. Houdt vol. Dat diploma komt, een andere studie komt en andere vriendschappen komen er ook.

Er is iets wat ik heel belangrijk vind om met je te bespreken op dit moment. Je helpt graag anderen en je staat altijd voor ze klaar, dit zijn goede eigenschappen, maar er is niks mis mee om ook eens voor jezelf te kiezen. Deze mensen helpen met hun serieuze problemen, zo intensief bezig zijn met studeren en je steeds rotter gaan voelen om je eigen problemen zullen ervoor zorgen dat het lampje dadelijk ineens uit gaat. En daar zul je een (voor jou veel te lange) tijd van moeten bijkomen.

Heb wat meer vertrouwen in jezelf, in de toekomst, in je eigen kunnen. Je zult altijd uitdagingen op je pad krijgen, maar je leert er steeds beter mee om te gaan.

Oh, nog een klein dingetje, die rechte pony, dat kan gewoon echt niet meer. Hoe eerder we daarvan af zijn, hoe beter.

Veel liefs van de 21 jarige ik

Follow
15 Responses
 • Deisy
  maart 13, 2015

  Prachtig geschreven en volledig mee eens dat voor jezelf kiezen zeker goed is (al hadden we dat vroeger geweten). En ik moest wel lachen om die laatste regel hoor haha! Als ik naar mijn eigen foto’s kijk van tijdje terug denk ik “ja had je beter niet kunnen doen”. Liefs, Deisy
  Deisy onlangs geplaatst…Hoe is het om in Amsterdam te wonen?My Profile

 • Michelle
  maart 12, 2015

  Mooi geschreven!
  Michelle onlangs geplaatst…Lavendel zaaienMy Profile

 • Kirsty
  maart 11, 2015

  Leuk om te lezen! Ik zou mijn 16-jarige zelf ook wel een berg aan advies kunnen geven, maar eigenlijk zou ik alleen mijn keuze qua opleiding echt willen veranderen en zelfs daarbij denk ik: tja, er zal ook wel een reden zijn dat ik juist dit ben gaan doen.
  Kirsty onlangs geplaatst…Everyday Look Makeup Revolution Essential MattesMy Profile

 • Kiss & Make-up
  maart 11, 2015

  Mooi geschreven! Ik zou mijn 16-jarige zelf ook zoveel advies geven, zucht… If only.

  P.S.: Een rechte pony is toch leuk joh!
  Kiss & Make-up onlangs geplaatst…Review | 5100 Skincare Glacier DD CreamMy Profile

  • Angelique
   maart 12, 2015

   Voor die 3 weken dat het goed zat, ja, anders was het of veels te lang of veels te kort haha! :mrgreen:

 • Kim
  maart 11, 2015

  Ah mooi geschreven. En ook fijn om te weten dat het daarna weer beter is gegaan!

 • Sas
  maart 11, 2015

  Wat een mooie brief heb je geschreven!

 • lieke
  maart 11, 2015

  Wauw. Ik weet niet waarom maar het zet me aan het denken!
  lieke onlangs geplaatst…Geluksmomentje #1My Profile

 • Inge
  maart 10, 2015

  Wauw.. het is alsof ik een brief lees dat aan mezelf is gericht. Ik snap je volkomen, ik vind het ontroerend.
  Inge onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk – Dromen, durven, doenMy Profile

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge