Skip to main content

Dear sixteen-year-old-me, Lieve zestienjarige ik,

Je zit op de middelbare school, de tijd is aangebroken om examens te gaan doen en je diploma te gaan behalen. Je werkt hard en je focus is goed presteren. Maar Angélique, dat is niet alles wat er is in dit leven. Je doet al een niveau lager dan dat je aan kan, dus je komt er wel. Een zeven halen is ook prima, het hoeft niet altijd een negen te zijn. Je hoeft niet zo bang te zijn en je rot te voelen. Maar om je gerust te stellen, je cijfers liggen over het algemeen tussen de 7,5 en de 9. Trots was je zeker, maar het heeft je ook veel gekost.

Het wordt de aankomende maanden zwaar voor je, veel situaties zijn nieuw en je weet niet zo goed hoe je ermee om moet gaan. De school waar je altijd graag naar toe ging veranderd in een school waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. Je leert mensen van een andere kant kennen en je zult bepaalde vriendschappen vaarwel zeggen. Je gelooft het nu nog niet, maar er komt een einde aan deze situatie. Het klopt wat ze zeggen, het wordt beter. Houd vol. Dat diploma komt, een andere studie komt en andere vriendschappen komen er ook.

Er is iets wat ik heel belangrijk vind om met je te bespreken op dit moment. Je helpt graag anderen en je staat altijd voor ze klaar, dit zijn goede eigenschappen, maar er is niks mis mee om ook eens voor jezelf te kiezen. Deze mensen helpen met hun serieuze problemen, zo intensief bezig zijn met studeren en je steeds rotter gaan voelen om je eigen problemen zullen ervoor zorgen dat het lampje dadelijk ineens uit gaat. En daar zul je een (voor jou veel te lange) tijd van moeten bijkomen.

Heb wat meer vertrouwen in jezelf, in de toekomst, in je eigen kunnen. Je zult altijd uitdagingen op je pad krijgen, maar je leert er steeds beter mee om te gaan.

Oh, nog een klein dingetje, die rechte pony, dat kan gewoon echt niet meer. Hoe eerder we daarvan af zijn, hoe beter.

Veel liefs van de 21 jarige ik

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 15 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten